28 C
Loznica
15. 4. 2024.

Janković u Skupštini o gladnoj deci, zadriglim funkcionerima FSS i jednoj tajni

Narodni poslanik Vladeta Janković rekao je na današnjoj sednici Skupštine Srbije da izveštaji pokazuju da oko 30.000 dece u Srbiji živi u apsolutnoj bedi, a da predstavnici nadležnih ministarstava ne posvećuju pažnju tom problemu, dok se novac izdvaja za Fudbalski savez Srbije. On je pitao i premijerku Srbije Anu Brnabić do kad će cena spomenika Stefanu Nemanji ostati tajna.

„Moje pitanje upućeno je ministarki za brigu o porodici Dariji Kisić Tepavčević i ministru finansija Siniši Malom. Odnosi se na izveštaj koji je u januaru podnela jedna stručna komisija, gde se procenjivalo kakav će biti efekat rata u Ukrajini i opšte ekonomske krize, posebno na situaciju u Srbiji. U tom izveštaju je izričito rečeno da je već 30.000 dece u Srbiji dospelo u zonu apsolutne bede. U isto to vreme, na televiziji smo mogli videti kako dete od devet godina krade hranu“, kazao je Janković, prenosi nova.rs.

On je podsetio da je u isto vreme neko odlučio da se kao finansijska pomoć Fudbalskom savezu Srbije isplati u dve rate 593 miliona dinara.

„Pitanje koje ja upućujem gospođi ministarki i gospodinu ministru jeste koji su to razlozi mogli da pretegnu da se finansijska pomoć ukaže zadriglim funkcionerima FSS, a ne gladnoj deci“, upitao je Janković.

Svoje drugo poslaničko pitanje uputio je predsednici Vlade Ani Brnabić, a odnosi se na cenu spomenika Stefanu Nemanji.

„Ona je 2018. godine potpisala zaključak po kojim se izdaci za podizanje spomenika Stefanu Nemanji proglašeni državnom tajnom. Do danas, prošlo je pet godina, još uvek nije skinuta ta odredba o poverljivosti, a javnost bi trebalo da zna koliko je sredstava izdato na podizanje tog spomenika. A tome bi mogao da zna nešto i minsitar gospodin Vesić, a i gospodin Radoičić, koji je u to vreme bio gradonačelnik, a taj projekat je vodio grad. Ja ovo pitam i u interesu poslanika vladajuće većine, jer ako tih podataka nema, neminovno kruže glasine, svašta se priča, govori se o nekim deviznim sredstvima koja su uzeta u kešu, iz deviznih rezervi, u koferu odneta u Moskvu i isplaćena. Zašto bi se to pričalo? Zašto ne izađete sa podacima koji su svakome dostupni i koji svakome pripadaju. Zašto ne bismo skinuli sa sebe tu stigmu i sprečili antirežimske tabloide i šolakovske mrzitelje da to zloupotrebljavaju? Istina leči“, rekao je Janković.

Izvor: nova.rs

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime