21.3 C
Loznica
18. 7. 2024.

TRI KORAKA DO POPUSTA! Prijava za penzionerske kartice

Prijava za penzionerske kartice

Postupak za podnošenje zahteva za izradu penzionerske kartice je sledeći:

Prvi korak je u pretraživaču ukucati www.pio.rs, nakon čega će se otvoriti stranica fonda PIO, nakon čega treba kliknuti na ikonu koja je prikazana na slici ispod.

Prvi korak za prijavu za penzionerske kartice

Nakon klika na već pomenutu ikonu otvara se nova stranica, koja nudi dve opcije, jedna je “Podnošenje prijave”, a druga je “Provera statusa prijave. Ukoliko se još uvek niste prijavili birate prvu opciju, odnosno opciju gde piše “Podnošenje prijave”

Penzionerske kartice

Nakon klika na opciju “Podnošenje prijave” treba uneti lične podatke. Od podataka je potrebno upisati JMBG, broj telefona ili mejl adresu, saopšteno je na sajtu www.pio.rs

Podnošenje prijave za penzionerske kartice

Nakon toga treba kliknuti na “Podnesi prijavu” i vaša prijava će biti zabeležena i otvoriće se novi prozor koji ćevam prikazati JMBG i broj telefona ili mejl. Nakon provere tačnosti podataka kliknite na dugme “potvrdi”.

Provera statusa prijave za penzionerske kartice

Ukoliko ste već poslali zahtev i podneli prijavu za dobijanje penzionerske kartice, imate i mogućnost da proverite svoju prijavu, klikom na opciju “Provera statusa prijave”. Nakon klika na “Proveru statusa prijave” treba da unesete svoj JMBG, nakon čega treba da kliknete na “Proveri prijavu”.

Provera statusa prijave

Ko sve ima pravo na penzionerske kartice?

Pravo na ovu vrstu državne pomoći imaće svih 1,7 miliona penzionera, ali i pojedine ugrožene grupe. U novom pravilniku navodi se da će moći da je koriste korisnici penzije, ali i korisnici mnogih drugih grupa:

  • novčane naknade za pomoć i negu drugog lica,
  • novčane naknade za telesno oštećenje,
  • privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti,
  • korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju,
  • invalidna deca

Kako je ranije bilo najavljeno, korišćenjem kartica penzioneri će imati brojne benefite, kao i popuste kada je u pitanju kupovina u radnjama i plaćanje računa, prve podele kartica mogu se očekivati već tokom leta.

Kartice će im omogućiti da obave i zdravstvene preglede, koji će biti organizovani i u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja. Na popuste će moći da računaju isprva u pojedinim radnjama, ali se radi na tome da se spisak velikih lanaca proširi.

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime