20.7 C
Loznica
28. 5. 2024.

INSPEKCIJA MINISTARSTVA U DOMU ZDRAVLJA U BOGATIĆU! Ležao mrtav 14 sati, niko nije došao da potvrdi smrt! Ćerka traži PRAVDU!

INSPEKCIJA MINISTARSTVA U DOMU ZDRAVLJA U BOGATIĆU! Ležao mrtav 14 sati, niko nije došao da potvrdi smrt! Ćerka traži PRAVDU!

Inspekcija Ministarstva zdravlja juče je, nakon pisanja Kurira, započela inspekcijski nadzor u Domu zdravlja Bogatić zbog smrti Marinka Rudakova (68) iz Glušaca kod Bogatića, koji je, kako tvrdi njegova ćerka Radica Rudakov, preminuo 10. januara nakon što je Hitna iz Bogatića u više navrata odbila da izađe na teren, sa objašnjenjem da to ne čine posle 19 sati!

Takođe, inspekcijske službe su, kako su za Kurir naveli u Ministarstvu zdravlja, naložile direktorki da izvrši vanrednu unutrašnju kontrolu.

– Inspekcijske službe ministarstva su direktorki DZ Bogatić Mirjani Davidović naložile da izvrši vanrednu unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada u vezi s postupanjem zdravstvenih radnika koji su dežurali u Odseku za hitan prijem i transport Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva DZ Bogatić. Izveštaj o izvršenoj proveri, kao i izjave zdravstvenih radnika, dostaviće odmah po naloženom postupanju. Nalog za vanredni inspekcijski nadzor izdat je inspektorima koji će 16. januara obaviti terenski inspekcijski nadzor u DZ Bogatić uz prisustvo zdravstvenih radnika koji su dežurali te noći – saopštili su u Ministarstvu zdravlja i dodali da će “u okviru ovlašćenja zdravstvene inspekcije u vezi s postupkom mrtvozorstva biti izvršen i nadzor nad radom mrtvozornika i postupkom izdavanja potvrde o smrti”:

– O rezultatima nadzora ćemo informisati javnost čim nam izveštaji budu dostavljeni.

Ležao mrtav 14 sati

Podsetimo, Marinku Rudakovu (68) pozlilo je 10. januara, oko jedan sat iza ponoći, nakon čega je pao i razbio glavu. Njegova ćerka Zorica Rudakov, koja je sve vreme, zajedno sa troje male dece, bila sa ocem, u više navrata je, u panici, pozivala Hitnu. U toj ustanovi su joj rekli da ne voze posle 19 sati i da ga neko doveze, a nakon što im je objasnila da je sama s decom i da nema ko, poručili su joj da ga dovede sledećeg jutra i spustili slušalicu. Nije odustajala. Zvala ih je iznova i iznova, ali, prema njenim rečima, nije naišla na razumevanje – već bes.

Nesrećni čovek umro je oko tri sata po ponoći. Zorica je ponovo pozvala Hitnu da ih obavesti o smrti. Rečeno joj je da će poslati mrtvozornika u sedam ujutru. Kako se niko nije pojavljivao, njena sestra Radica je, nakon što je otac 14 sati ležao mrtav, otišla lično u Hitnu. Sačekao ju je novi šok – dobila je izveštaj na kojem je pisalo da je na osnovu pregleda ustanovljeno da je otac preminuo od visokog krvnog pritiska i tromboze, od čega se zapravo lečio. Međutim, Marinka niko nije ni pregledao, tvrde sestre.

Radica Rudakov kaže za Kurir da joj je drago što su nadležni odreagovali i da se nada da će pravda biti zadovoljena:

– Otac je umro u mukama i nesnosnim bolovima. Nadam se da će pravda bar sad pobediti i da će počivati u miru, a da će odgovorni odgovarati za sve što su uradili.

Izvor: kurir.rs

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime