14.8 C
Loznica
23. 4. 2024.

KASAPIO PARTNERKU NOŽEM PO VRATU! Tužilaštvo traži lečenje i čuvanje na psihijatriji za Nišliju koji je počinio gnusno krivično delo 25. septembra prošle godine!

Pripremnim ročištem pred Višim sudom u Nišu danas je počelo suđenje J.N. (40) iz Niša, koji je optužen da je 25.septembra u kući u Knjaževačkoj ulici nožem po vratu posekao partnerku S.S. (62) a potom sečivom povredio sebe. On se sumnjiči da je počinio teško ubistvo u pokušaju, jedno od najtežih krivičnih dela za koje se može izreći i kazna doživotnog zatvora, ali je istragom utvrđeno da je neuračunljiv zbog čega je predloženo da mu se izrekne mera obaveznog lečenja i čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi. O izricanju ove mere odlučiće Viši sud u Nišu na narednim ročištima.

Ova mera nije vremenski ograničena a, ukoliko bude izrečena, o toku lečenja i stanju okrivljenog sud će periodično dobijati izveštaje od lekara ustanove u kojoj se mera sprovodi.

krvava drama odigrala se oko podneva 25.septembra prošle godine u kući u kojoj stanuje J.N. u Knjaževačkoj ulici. Policiju su alarmirale komšije nakon što je S.S., istrčala iz kuće oblivena krvlju i počela da doziva u pomoć.

– Žena je sva u krvi istrčala na ulicu i vrištala “Pozovite policiju, pozovite policiju… ”. Jedna žena iz komšiluka joj je priskočila prva u pomoć i pritisnula joj ranu. Bilo je jezivo, krvi je bilo na sve strane, i po stepeništu i u dvorištu kuće – priča jedan od komšija iz ulice. Policija i Hitna pomoć su brzo došle na lice mesta pa je povređena žena prebačena u bolnicu. Kada su policajci ušli na sprat kuće gde je živeo J.N., zatekli su i njega sa povredama po vratu, pa je i on hitno zbrinut.

Komšije kažu da J.N. u kući, koju su nasledili od roditelja, živi na svom spratu i da sa njime nikada nije bilo problema. Brat osumnjičenog ispričao je novinarima nakon ovog događaja da su J.N. i S.S. dve godine bili u skladnoj vezi, da su imali salon venčanica i opreme za svadbe kao i stan u centru grada i da se nije moglo naslutiti da će se nešto ovako desiti. On je rekao tada i da je njegov brat sportski tip te da niti pije niti koristi neka nedozvoljena sredstva.

Izvor: blic.rs

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime