14.4 C
Loznica
23. 4. 2024.

SAHRANJENA DESETA ŽRTVA MASAKRA NA VRAČARU Devojčicu u bolnoj tišini na večni počinak ispratili najbliži: Patrijarh Porfirije držao opelo

Najtužnija povorka krenula je danas beogradskim grobljem Lešće. Najbliži devojčice A.A., desete žrtve masakra u školi na Vračaru, došli su da je isprate na večni počinak.

Teško ranjena devojčica borila se 12 dana za život, ali nije izdržala tu bitku.

Na večni počinak biće ispraćena uz opelo koje će služiti patrijarh Porfirije.

– Pacijentkinja koja je sa teškim povredama glave opasnim po život zadobijenim prilikom pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“ bila zbrinuta u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, preminula je i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mera intenzivnog lečenja. Ministarka zdravlja Danica Grujičić, u svoje ime i u ime Ministarstva zdravlja, izjavljuje iskreno saučešće porodici nastradale devojčice – saopšteno je 15. maja iz Ministarstva zdravlja.

Ona je ranjena u glavu i odmah po prijemu u kliniku operisana, međutim, kako je tada izjavio direktor Tiršove Siniša Dučić, zahvat je bio dug i zahtevan.

Podsetimo, nezapamćena tragedija u Srbiji dogodila se 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu “Vladislav Ribnikar” sa očevim pištoljem. On je upucao čuvara škole Dragana V. i dežurne učenice, a zatim je ušao u kabinet istorije gde je ubio pet vršnjaka, a ranio nastavnicu istorije i još šest đaka.

Izvor: blic.rs

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime