20.7 C
Loznica
28. 5. 2024.

NEPLIVAČ SPASAO BAKU (86) IZ NABUJALOG KANALA U LOZNICI: Ni sekud nisam oklevao, sve se dogodilo brzo (FOTO)

Dok se vraćao iz druge smene Ilija Milutinović (18) iz Banje Koviljače nije sanjao da će u noći kada se nebo otvorilo nad lozničkim krajem učiniti humano delo.

On je, iako neplivač, te u utorak noću skočio u nabujali trbušnički kanal i iz mutne bujice spasao meštanku Zorku Kalebić (86) koja je u njega upala.

– Bio sam u kolima sa roditeljima i kolegom, a zbog velike vode te noći do kuće u Banji Koviljači nisam mogao uobičajenim putem nego smo pošli kroz Trbušnicu. Mada je bilo mračno i kišno video sam na nekih tridesetak metara žensku osobu kako se sporo kreće i onda odjedanput nestaje. Pretpostavio sam da je upala u kanal pored puta. Izleteo sam iz vozila, upalio osvetlo telefona, kada se pojavila na površini mutne vode. Bez razmišljanja sam bukvalno naglavačke skočio u bujicu. Uspeo sam da je uhvatim oko struka i izvučem na put gde su mi pomogli saputnici. U autu je bilo ćebe u koje smo je uvili i pokrili kabanicom, okrenuli na bok dok nije stigla Hitna pomoć koju sam pozvao u međuvremenu – priča Ilija za Kurir.

Kaže da je kanal bio maltene sasvim pun vode koja je nosila sve pred sobom, da je na dnu mulj i da mu je kada je skočio voda bila do grla pa se jedva i sam izvukao na obalu. Ispostavilo se da je baka iz obližnje kuće izašla napolje, došla do kanala kad joj se noga omakla i tako je završila u mutnoj i nabujaloj vodi.

Da nije bilo Ilije to bi se verovatno završilo kobno po nju, ali je imala sreću u nesreći.

Njena ćerka Milojka Petković, sa kojom živi Zorka, primetila je da majke nema, ali je mislila da je možda otišla do šupe.

– Odjednom se stvorila Hitna i kažu da majku brzo presvlačim jer je upala u kanal i sva joj je garderoba potpuno mokra. Hvala Iliji na tome što je uradio, spasao mi je majku. Stvarno je bio hrabar da skoči u tu vodu – kaže Milojka koja nije želela sa majkom pred foto-aparat jer se, veli, zbog svega ‘’mnogo nasekirala’’ i nije joj baš do ‘’slikanja’’.

Ilija je u vodi ostao bez novog mobilnog telefona pa sada čestitke prima na majčin. Kaže da su ga mnogi zvali kad su čuli šta je učinio i prima samo poruke pune hvale.

– Stvarno ni sekund nisam oklevao šta učiniti. Nisam plivač, ali je neko bio u nevolji i reagovao sam samo sa željom da ženu izvučem iz te vode. Drago mi je da se sve završilo dobro – kaže momak koji je pokazao da veliko srce može sve pa i da neplivač pobedi bujicu i spase jedan život.

Izvor: kurir.rs

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime