25.7 C
Loznica
17. 7. 2024.

IRAN NAPAO ZONU AMERIČKE BAZE NA SEVERU IRAKA: Vodi se teška borba u Erbilu ISPALJENI BALISTIČKI PROJEKTILI (VIDEO)

IRAN NAPAO ZONU AMERIČKE BAZE NA SEVERU IRAKA: Vodi se teška borba u Erbilu ISPALJENI BALISTIČKI PROJEKTILI (VIDEO)

Veliki broj eksplozija odjeknuo je u utorak uveče u prestonici iračkog Кurdistana Erbilu u zoni američkog konzulata i međunarodnog aerodroma!

– Nekoliko eksplozija se dogodilo u Erbilu u blizini američkog konzulata i aerodroma u severnom Iraku – rekao je izvor za RIA Novosti.

Agencija Šafak prenosi, pozivajući se na nezvanični izvor iz iračke avio-kompanije, da su letovi na aerodromu privremeno obustavljeni zbog raketnog napada koji je pogodio vazdušnu luku i obližnji američki konzulat.

RIA navodi da se u blizini međunarodnog aerodroma nalazi vojna baza Harir koju koriste snage međunarodne koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama.

Baza i konzulat su prema nezvaničnim informacijama napadnuti projektilima i dronovima sa teritorije Irana.

Odgovornost za napad je preuzela Iranska revolucionarna garda koja je navela da je napad odgovor na nedavne terorističke napade u Iranu.

– Špijunski štabovi i neprijateljski štabovi antiiranskih terorističkih grupa u delovima regiona Bliskog istoka napadnuti su sa nekoliko balističkih projektila – navodi IRGC, a prenosi agencija Tasnim.

IRGC takođe navodi da je ispalio seriju balističkih projektila na jedan od glavnih štabova izraelske spoljne obaveštajne službe Mosad u Iračkom Кurdistanu i uništio ga.

– Štab je bio centar za razvoj specijalnih operacija i planiranje terorističkih napada u regionu Bliskog istoka i posebno u Iranu – dodaje IRCG.

U napadima balističkih raketa na irački grad Erbil u ponedeljak nije povređen nijedan američki objekat ili građanin, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike.

Zvanični Vašington još nije komentarisao incident.

Iranska Revolucionarna garda gađala je i položaje Islamske države u Siriji kao odgovor na smrtonosni napad ISIS-a u blizini groba bivšeg komandanta IRGC Кasema Sulejmanija.

Izvor: kurir.rs

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime