8.7 C
Loznica
3. 3. 2024.

IRAN RAKETAMA NAPAO JOŠ JEDNU DRŽAVU Pogledajte snimak ubitačnog napada: “Ubijena su deca naših ratnika, slede ozbiljne posledice”

IRAN RAKETAMA NAPAO JOŠ JEDNU DRŽAVU Pogledajte snimak ubitačnog napada: “Ubijena su deca naših ratnika, slede ozbiljne posledice”

Pakistan je oštro osudio iranski vazdušni napad unutar svojih granica. U napadu je ubijeno i dvoje dece. Pakistan je to nazvao ‘neisprovociranom povredom njihovog vazdušnog prostora‘ i najavio odmazdu, javlja CNN.

Iran je saopštio da je upotrebio ‘precizne rakete i dronove‘ kako bi uništio dva uporišta sunitske militantne skupine Jaiš al-Adl, u Iranu poznate kao Jaiš al-Dulm u pakistanskoj jugozapadnoj pokrajini Balokistan, javlja iranska novinska agencija Tasnim.

Do ovog je napada došlo nakon što je Iran lansirao rakete u severnom Iraku i Siriji u ponedeljak. Poslednja je to eskalacija neprijateljstva na Bliskom istoku gde izraelski rat u Gazi preti prerastanjem u širi regionalni sukob.

Pakistansko ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je u napadu na njihovu teritoriju ubijeno dvoje nedužne dece, a upozorili su Iran na ozbiljne posledice.

– Još više zabrinjava što se ovo dogodilo uprkos postojanju nekoliko kanala komunikacije između Pakistana i Irana, saopštilo je ministarstvo.

Nakon napada, nuklearno naoružani Pakistan je uložio oštru protestnu notu kod visokog zvaničnika u iranskom ministarstvu spoljnih poslova u Teheranu i rekao da će odgovornost za posledice biti upravo na Iranu.

https://twitter.com/i/status/1747476685476515981

Militantna grupa Jaiš al-Adl kasno sinoć je rekla da je iranska revolucionarna garda upotrebila šest jurišnih bespilotnih letelica i niz raketa i uništila dve kuće u kojima su živele žene i deca njihovih boraca.

Poginule su devojčice starosti od osam i 12 godina, a najmanje četiri osobe su povređene. Meta udara je bila i džamija u blizini napadnutih kuća.

Jaiš al-Adl ili Vojska pravde separatistička je militantna grupa koja deluje s obe strane granice, a ranije je preuzela odgovornost za napade na iranske ciljeve. Njihov je cilj nezavisnost iranskog Sistana i pokrajine Balučistan.

Izvor: kurir.rs

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime