20.7 C
Loznica
28. 5. 2024.

Matijević za Nova.rs otkriva šta će uraditi sa Hotelom “Slavija”: Moguće čak i rušenje jednog objekta

Matijević za Nova.rs otkriva šta će uraditi sa Hotelom “Slavija”: Moguće čak i rušenje jednog objekta

Kompanija “Matijević” potpisala je ugovor sa ministrom privrede Slobodanom Cvetkovićem i tako i zvanično postala vlasnik hotela “Slavija”, a Petar Matijević za Nova.rs otkriva koji su njihovi planovi za objekte koji se tu nalaze.

Kompanija Matijević, čiji je osnivač poznati biznismen Petar Matijević, jedina je bila zainteresovana za kupovinu preduzeća „Slavija hoteli“, a danas je konačno potpisan ugovor, čime je zvanično završen proces privatizacije.

Kako Petar Matijević kaže za Nova.rs, „Slavija lux“ zasigurno ostaje hotel. Matijevići će ovaj objekat renovirati, a radovi bi trebalo da počnu već ove godine.

„Slavija 1 i Slavija 2, odnosno kula koja je većim delom u Makenzijevoj ulici biće renoviran ili građen novi, u zavisnosti od toga šta kažu građevinski stručnjaci. Kula je trenutno u lošem stanju i ne ispunjava standarde koji danas važe za hotele. Konačna odluka biće doneta kada se ispitaju sve mogućnosti“, kaže Matijević.

Kako je Matijević ranije rekao za naš portal, kula se trenutno ne koristi, odnosno nije u funkciji.

Podsećamo, Matijević je jedini dostavio ponudu za kupovinu „Slavije“, još krajem novembra prošle godine.  Početna cena za učešće u javnom nadmetanju bila je 24,9 miliona evra. Matijević je vlasnik „Slavije“ postao iz drugog pokušaja.

Prvi put je pokušao da kupi hotel „Slavija Lux“ (danas „Slavija Garni“) 2018. godine u postupku koji je pokrenuo javni izvršitelj, ali je prodaja poništena pošto je Privredni sud u Beogradu utvrdio da prethodno mora da se pravosnažno odluči postoji li dug „Slavije“ prema firmi Fil Šar.

Izvor: nova.rs

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime