14.8 C
Loznica
23. 4. 2024.

Opozicija pripremila tri scenarija: Kakav je plan za protest u petak?

Protest „Srbija protiv nasilja“ biće održan u petak, a u skladu s tim da li će vlast ispuniti neke zahteve protesta štab opozicije razvio je tri scenarija. Skup će početi u 18 časova na platou ispred Doma Narodne skupštine, a šta će se dalje dešavati zavisi isključivo od narednih poteza režima, kaže u razgovoru za portal N1 jedan od lidera opozicionih stranaka koje organizuju protest.

„Svaki scenario uključuje i šetnju, samo je pitanje gde i koliko dugo, a to zavisi od toga šta će oni (vlast) da urade.

Upitan da li će protestni skup u organizaciji opozicionih partija biti održan i u petak, 26. maja, sagovornik portala N1 naglasio je da se protesti ne održavaju isključivo petkom.

„Prvi skup je bio u ponedeljak, naredna dva u petak, ali mi možemo protest da napravimo i subotom“, istakao je poslanik opozicione partije s kojim smo razgovarali.

Protest pod nazivom „Srbija protiv nasilja“ organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front / Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde / Pokret slobodnih građana / Sindikat Sloga / Pokret za preokret – Ujedinjeni, ali navode da protest nije stranački i dobrodošli su svi građani i sve organizacije koji žele da podrže borbu protiv nasilja, bez ikakvih podela.

Podsetimo, narodni poslanik i član Demokratske stranke Srđan Milivojević pozvao je sve okupljene na protestu prošlog petka da 19. maja dođu ispred Skupštine Srbije.

Na protestu „Srbija protiv nasilja“ prošlog petka na platou ispred Doma Narodne skupštine okupio se veliki broj građana koji je odatle Ulicom Kneza Miloša prošetao do Gazele i auto-puta koje je blokirao na dva sata, kao što je i ranije bilo najavljeno. Protest je prošao bez incidenata.

Izvor: n1info.rs

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime