14.4 C
Loznica
23. 4. 2024.

Prvom školskom zvonu, od septembra, obradovaće se 668 mališana koji ulaze u “đačke vode” u 14 škola Vukovog zavičaja, kaže Ljubinko Đokić

Pomoćnik graonačelnika Loznice, ističići da je broj prvaka veći za 22 od sadašnjih.

“Kadinjača” je, ponovo, škola sa najviše “prvačića”, gde ih je upisano 108, sedam više nego prošle jeseni. Šest đaka više nego u ovoj školskoj godini biće u OŠ “Anta Bogićević”, ali za 20 manje nego u “Kadinjači”.

Zanimljivo da se u gradsku školu školu “Jovan Cvijić” za prvi razred prijavilo 76 mališana, 14 manje od dosadašnjeg broja.Za tri pravaka biće brojnija OŠ “Vuk Karadžić”. Zabrinjava činjenica da u njenom izdvojenom odeljenju u Gornjoj Borini neće biti prvačića, u Zajači, čuvenom rudarskom mestu samo tri, a u Paskovcu jedno više.

U Lešnici je jedan prvak manje, pa će ih biti 70. U Novom Selu će biti 10, u Straži šest,u Donjem Dobriću pet i samo troje u Čokešini, selu koje, inače, ima više od 80 ljudi starijih od osamdeset leta.

Za 16 novih đaka biće manje u prigradskoj školi “Dositej Obradović” pa će u klupe da sedne njih 49 prvaka. U prvi razred u Runjanima, jednom od najvećih sela u kraju, poći će troje đaka. Manje je đaka i u školi “Kralj Aleksandar I Karađorđević” u Jadranskoj Lešnici za četvoro, ali raduje da će ih u i Joševi biti četrnaestoro, u Gornjem Dobriću petoro i jedno u Milini, koja je u ovoj školskoj godini bez prvog razreda.

U školi na Brezjaku se broj prvačića povećao za jednog pa će ih biti 24, ali sa onima u izdvojenim odeljenjima u Koreniti i Donjim Nedeljicama.

Broj đaka prvaka udvostručen je u OŠ „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači, gde će ih, sa odeljenima u Trbušnici i Gornjoj Koviljači, biti 50. đaka Vukova spomen-škola u Tršiću i “Vuk Karadžić” u Lipnici biće bogatije za po četiri prvaka.

U OŠ “14. Oktobar” u Dragincu biće 23 prvaka, što je sedam više nego prošle godine.U odeljenju u Stupnici neće biti prvačića, a po jedan će biti u Cikotamja i Jarebica.

(J. I.)

Izvor: Novosti

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime