21.7 C
Loznica
28. 5. 2024.

Vučić sa Lajčakom u Davosu: Razgovarao o pretnjama s kojima se suočavaju Srbi na Kosovu

Vučić sa Lajčakom u Davosu: Razgovarao o pretnjama s kojima se suočavaju Srbi na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaro je danas u Davosu, na margini Svetskog ekonomskog foruma sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom kome je ukazao da Priština svojim potezima dovodi u pitanje sve što je do sada postignuto u procesu normalizacije odnosa.

Vučić je na svom Instagram profilu „budućnostsrbijeav“ napisao da je imao „otvoren razgovor“ sa Lajčakom tokom Svetskog ekonomskog foruma „o situaciji na Kosovu i Metohiji i pretnjama sa kojima se svakodnevno suočava srpsko stanovništvo, a koje ugrožavaju mir i stabilnost regiona“.

„Ponovio sam da Srbija nastavlja da vodi odgovornu politiku zasnovanu na dijalogu i međunarodnom pravu, ali i upozorio da Priština svojim potezima dovodi u pitanje sve što je do sada postignuto u procesu normalizacije odnosa“, napisao je Vučić.

Portparol EU je najavio ranije da će se Lajčak na margini Foruma sastati sa Vučićem kao i sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, ali da neće biti zajedničkog trilateralnog susreta.

Izvor: n1info.rs

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime