21.7 C
Loznica
28. 5. 2024.

POPLAVE U SRBIJI, VANREDNO STANJE U 37 GRADOVA I OPŠTINA Voda odnela most kod Kraljeva, izlile se Lepenica i Bjelica, srne u Futogu “plivaju” poljem

Obilne padavine koje su zadesile Srbiju dovele su do izlivanja reka i potoka, pa je zbog poplava vanredna situacija proglašena u 37 gradova i opština. Reka je odnela most u Adranima kod Kraljeva pa je saobraćaj na Ibarskoj magistrali prema Čačku u prekidu. Leva obala Zapadne Morave kod Trstenika, sela Mijajlovac, Milutovac, Selište, Velika Drenova su pogođena bujicama. Mijajlovačka i Riljačka reka su se izlile, ali i brojne druge rečice u ovom kraju.

Zastrašujuće slike dolaze iz Aranđelovca i okoline

Nema koji kraj Srbije nije pogođen stravičnim nevremenom i poplavama, a trenutno zastrašujuće slike dolaze iz Aranđelovca i okoline. Velika količina vode izlila se danas ulicama Aranđelovca, automobili plivaju, a neki su i skroz potopljeni. Vremenske nepogode su stvorile izuzetno tešku situaciju u tom gradu.

Scene koje se iz Aranđelovca mogu videti na društvenim mrežama su zastrašujuće, a spasioci su na terenu i pomažu ljudima.

Posledice poplave u Aranđelovcu

U Kosjeriću poplavljeno oko 20 domaćinstava

Obilne padavine u opštini Kosjerić izazvale su brojne probleme na putnoj infrastrukturi, a najkritičnije je u naselju Brajkovići, gde je poplavljeno oko 20 domaćinstava. Voda nije ispravna za piće, samo je tehnički upotrebljiva, električne energije ima.

Kosjerić poplave

Meštaninu, Draganu Vujiću, voda je odnela potporni zid, kapiju i banderu.

“Kod mene voda nije ušla u kuću, ali je odnela potporni zid dužine 20 metara. Kapija je odneta sa banderom koja bila na ulazu i zbog toga je nestalo struje. Ja sam ovde 40 godina, pretrpeo sam pet, šest poplava, ali ovako nikada nije bilo. Ovo je najveća voda koju sam zapamtio. Problem su obilne kiše koje padaju na okolna brda, pa tada nadođe reka i svi smo ugroženi, rekao je za Tanjug Dragan Vujić iz Brakovića kraj Kosjerića.

Meštanima poplave napravile ogromnu štetu
Meštanima poplave napravile ogromnu štetu

U domaćinstvo Miluna Vujića je voda ušla u kuću.

“Mi plavimo već tri puta, a dva puta nam voda ulazi u kuću. Uništila je nameštaj, laminat i pokućstvo”, rekao je Milun Vujić.

Ljudima voda nadirre u kuću

Evakuisano 75 osoba iz poplavljenih područja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, nakon obilnih padavina tokom noći evakuisali su 75 osoba iz poplavljenih područja u različitim delovima Republike Srbije.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a osim evakuacije, angažovani su na crpljenju vode u svim navedenim mestima.

Izvor: blic.rs

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime