12.7 C
Loznica
27. 5. 2024.

POTRESNE SCENE U MLADENOVCU, POČELO OPELO ZA TROJE MLADIH: Hiljade ljudi u tužnoj povorci! Dubona se oprašta od svoje dece

U selu Malo Orašje juče su sahranjeni mladići koje je pomahnitali U. B. (21) pokosio hicima iz kalašnjikova dok su roštiljali u centru sela

U Malom Orašju kod Mladenovca, gde je pomahnitali U. B. (21), 4. maja, dan nakon krvavog pira u Beogradu, iz kalašnjikova ubio sedam mladića i jednu devojku, juče je sahranjeno petoro žrtava – M. M. (18), N. M. (15), L. M. (20), N. S. (19) i A. M. (17).

Veliki broj meštana, porodica i prijatelja iz obližnjih krajeva Šumadije došlo je pognute glave, sa cvećem i svećama u rukama najpre u portu crkve, gde je održano zajedničko opelo. Ispred mesne zajednice Malo Orašje srpska zastava bila je spuštena na pola koplja.

Krenula tužna povorka, brat i sestra biće sahranjeni na groblju van sela

Opelo se upravo završilo formiraju se kolone koje bi krenule na dva groblja – brat i sestra će biti sahranjeni na groblju van sela koje je udaljeno 5 kilometara a njihova majka je insistirala da se ide peške do tamo, dok će D. T. biti sahranjen na groblju u centru sela, inače u blizini njegove kuće i mesta gde je ubijen.

Nekoliko sveštenika dok je služilo opelo plakali su i pokušavali da ostanu prisebni nad otvorenim kovčezima troje mladih.

Kada je krenula povorka pogrebno vozilo sa dva tela brata i sestre stali su tačno na raskrsnicu, a zatim im se pridružilo vozilo sa telom D. T. pa je vladika Jovan šumadijski sa sveštvenstvom opet održao opelo za pokoj duša ubijenih.

Nakon 15 minuta formirale su se kolone i svako je otišao na svoje groblje gde će biti sahranjeni.

Majka brata i sestre ispred crkve dok je čitano opelo tražila je od muža da on dođe do nje, da zajedno budu pored svoje dece.

– Dođi dragi, da budeš pored sina, a ja ću pored lepe mezimice da nam ne budu sami – nemo od bola rekla je žena suprugu koji su u trenutku ostali bez dece.

Majka D. T. mazila je svog sina i stalno mu ponavljala: “Tu sam čedo moje, ne brini! Tu je majka!”

– Da nam kroz svu tugu ne zavlada sveopšta tama, nego da verom useljujemo svetlo vaskrsenja Hristovoga i svetlost života. Ožalošćena porodico, ne znam šta da kažem. Jezik se koči, pamet se grči, koju reč utehe da kažem. I svestan sam da je svaka moja reč danas bleda u odnosu na vaš bol i vašu žalost i u odnosu na vašu tugu zbog rastanka vaših najmilijih i najrođenijih. Jedino što vam mogu kazati, pojačajte veru u Boga, vasrksenje Hristovo i veru u vaskrsenje vaših najmilijih – obratio se pop potresnim rečima porodici i prijateljima nastradalih.

– Niko nema pravo da nekome uzme oduzme život! Ponavljam to već nekoliko puta, ali evo opet ću! Niko to ne sme – rekao je vladika šumadijski.

Majka brata i sestre je bila sve vreme između dva otvorena sanduka, nema od bola držala za ruku svoju decu, a u jednom trenutku se umalo nije srušila.

Majka D. T. nema je milovala svog sina dok je sveštenstvo u prisustvu vladike čitala molitve na opelu koje i dalje traje.

Veliki broj policajaca je došao na skup,ali oni mahom stoje ispred ulaza u crkvu. Uniformisani i bez mnogo reči mirno stoje na ulazu u lokalnu crkvu kako bi odali počast svom kolegi i prijatelju M. P. koji je radio 10 meseci u PU Mladenovac.

Prisutne su i ekipe Hitne pomoći koje su ukazale pomoć jednoj baki i devojkama koje su došle da isprate troje mladih na večni počinak.

Uz lelek i suze prvo je u portu crkve dovedeno telo D. T.

U portu crkve došli su i mladi pripadnici Mup srbije koji su radili s njim, zatim njegovi prijatelji i rođaci, kao i prijatelji jedva punoletne njegove seste

izvor:kurir.rs

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime