9.2 C
Loznica
23. 4. 2024.

UBIJENO OSMORO ĐAKA I ČUVAR Nove pouzdane informacije: Šta su policajci i lekari zatekli na mestu pucnjave u školi na Vračaru

U Osnovnoj školi na “Vladislav Ribnikar” na Vračaru jutros oko 8 časova došlo je do pucnjave. Prema najnovijim informacijama koje su nezvaninčo potvrđene “Blicu”, ubijeno je osmoro dece i jedan radnik obezbeđanja. Šestoro dece i jedan nastavnik te škole su ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj. Maloletnik K. K. koji je izvrišio ovaj zločin učenik je ove škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole.

Prema najnovijim informacijama koje su nezvaninčo potvrđene “Blicu”, ubijeno je osmoro dece i jedan radnik obezbeđanja.

“Blic” je od pouzdanog izvora dobio informaciju da je na licu mesta zatečeno osmoro dece i čuvar mesta bez znakova života. Međutim, to ne mora da znači da je toliko preminulo i da će to biti konačni bilans preminulih, jer ne zna se koliko je njihovo stanje ozbiljno. Takođe, nije poznato kakvo je trenutno stanje onih koji su zatečeni sa znakovima života, a teško su povređeni. Kako saznajemo, trenutno se bore za život nastavnici istorije, jednoj devojčici i za sada NN osobi.

– Kada smo došli na teren zatekli smo osmoro povređenih, čuvar je bio mrtav. Četvoro dece je primljeno u Urgentni i nalaze se u operacionoj sali, jedna osoba je životno ugrožena. Cela Hitna plačem tresemo se – kažu za “Blic” iz Hitne pomoći. Najnovije informacije stanju povređene dece pročitajte u odvojenoj vesti.

“U šoku sam i dalje”: I sin Ane Stanić ide u školu gde se desio krvavi pir

– U šoku sam i dalje, ne mogu da verujem šta se dogodilo. Svi smo uznemireni. Moj sin pohađa tu školu, ali je danas druga smena. Još uvek nemam nikakve informacije. Moj sin ide u peti razred, a dečak koji je pucao je sedmi. Nisu se poznavali – rekla je kratko potresena pevačica Ana Stanić.

Roditelji u šoku, pitaju se kako dete zna da puca

– Čuli smo da je dečko ušao u školu, sa vrata je zatekao čuvara i pucao mu direktno u glavu. Kako je on znao kako se puca!? – pitaju se očajni roditelji koji se nalaze ispred škole.

Otac dečaka koji je pucao ima prijavljena dva pištolja

Prema novim informacijama, otac dečaka koji je jutros pucao u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ima prijavljena dva pištolja. Jedan od pištolja je 9 kalibra. Za sada nije poznato da li je učenik pucao iz oba ili je promenio pet šaržera.

Onlajn nastava u Trećoj beogradskoj gimnaziji

Nastava u Trećoj beogradskoj gimnaziji koja se nalazi tik uz OŠ “Vladislav Ribnikar” danas će biti održana onlajn. Roditeljima dece javljeno da danas ne šalju decu u školu.

“Uperio je pištolj u sve nas!”: Deca svedoče o stravičnoj pucnjavi u školi

Kako pričaju učenici, đak je uperio pištolj u sve koji su se našli u hodniku, kada je nastala opšta panika. Učenik koji je pucao je išao u odeljenje 7/3.

– Čuo sam pucnjavu, neki đaci su odmah izašli u hodnik da vide šta se dešava. Ja sam prvo mislio da se nešto čulo napolju. Svi su počeli da vrište, nastala je opšta panika, svi su krenuli da trče, kada sam izašao video sam ga, on je došao i uperio pištolj u sve nas – kroz plač priča jedan od šokiranih učenika za “Blic”.

Troje dece je smešteno u Tiršovoj, jedno dete je u kritičnom stanju, nalazi se u operacionoj sali, ima teške povrede glave i životno je ugroženo. Drugo dvoje se nalazi na intenzivnoj nezi i imaju prostrelne rane, uglavnom ekstremiteta.

“Dobio je jedinicu iz istorije i tada je poludeo. Upucao je istoričarku u kabinetu, a onda i drugove. On ima sve petice, a svi ga zovemo štreber”, pričaju đaci Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” gde je učenik sedmog razreda pucnjem iz očevog pištolja ubio školskog čuvara i teško ranio više osoba. Ovo je dečak koji je jutros pucao u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Nove nezvanične informacije o pucnjavi u školi na Vračaru naslućuju da je tragedija mnogo veća nego što je u prvi mah izgledalo, a prema najnovijim informacijama, osim radnika obezbeđenja, ubijeno je i nekoliko dece. Tačan broj nije utvrđen, mediji spekulišu brojkama od 6 do 8 nastradale dece.

Neka deca i dalje zaključana sa svojim učiteljicama

Decu izvode razred po razred, neka deca su i dalje zaključana sa svojim učiteljicama u učionicama.

Doneo očev pištolj sa pet punih šaržera

Učenik koji je jutros pucao u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru i tom prilikom ubio čuvara, a ranio više učenika i nastavnika, ušao je u školu sa pet punih šaržera, pišu beogradski mediji.

Stigli Branko Ružić, Danica Grujičić i Veselin Milić

Na lice mesta stigli su ministri Branko Ružić i Danica Grujičić, kao i Veselin Milić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd.

Deca plaču, istraumirana, roditelji u šoku

Ispred OŠ Vladislav Ribnikar, gde je jutros dečak pucao na učenike i nastavnicu, potresne scene. Deca su istraumirana, plaču, roditelji su u totalnom šoku.

Voditelj Zoran Kesić ispred i njegovo dete ide u ovu školu

Ispred škole okupili su se roditelji dece, među kojima je i voditelj Zoran Kesić: “Ja sam došao ispred škole da vidim šta se dešava, jer moje dete ide u tu školu, ali ove nedelje je druga smena. Ne znam šta da kažem, ovo je strašno, jako sam uznemiren… Naša deca idu u tu školu… – počeo je Zoran za Telegraf i dodao da su ljudi jako uplašeni.

Devojčica na reanimaciji, dva dečaka imaju prostrelne rane

Prema najnovijim informacija iz dečje bolnice u Tiršovoj, jedna devojčica je na reanimaciji, a dva dečaka imaju prostrelne rane.

U rancu i flaša za zapaljivom tečnošću

Pucnjava se desila u holu škole, a u jednoj učionici, zapravo u kabinetu za istoriju, pronađen je ranac u njemu u kome je bio pištolj i nekoliko flaša sa zapaljivom tečnošću. Ne zna se kome pripada taj ranac.

Uhapšen dečak koji je pucao

Dečak koji je jutros pucao u OŠ “Vladislav Ribnikar” uhapšen je. Na ovom linku pogledajte snimak hapšenja dečaka koji je pucao.

izvor:Blic

 

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime