25.7 C
Loznica
28. 5. 2024.

UHAPŠEN DOKTOR IZ SREMSKE MITROVICE! Porodilja ga optužila za smrt bebe

UHAPŠEN DOKTOR IZ SREMSKE MITROVICE! Porodilja ga optužila za smrt bebe

Doktor M.M., koji je optužen za akušersko nasilje u Sremskoj Mitrovici uhapšen je po nalogu Višeg javnog tužilaštva.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje 48 sati.

Podsetimo, njega je porodilja Marica Mihajlović iz Sremske Mitrovice optužila za akušersko nasilje nakon kojeg je njena beba preminula.

U bolnici tvrde da su za slučaj saznali sa društvenih mreža, ali da ga – ispituju.

Sada se oglasilo i Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici povodom slučaja koji je potresao celu Srbiju.

– Policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici prikuplja podatke i obavljaju se sve potrebne provere, radi utrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se desio predmetni događaj – rekli su iz tužilaštva u Sremskoj Mitrovici.

Marica je doktora M. M., koji ju je porodio, optužila da joj je tokom porođaja pretio da će “da je udari, smrska glavu, skakao joj po stomaku” i da je njenu molbu da joj uradi carski rez – odbio.

Ona tvrdi da je beba mogla da udahne, a ne i da izdahne, pa je došlo do stvaranja mehurića na plućima koji su se širili i sprečavali rad pluća, što je dovelo do prestanka rada srca. I pored svih napora lekara, ženi su javili da je beba preminula.

Mlada majka tvrdi da je trudnoća redovno kontrolisana, a za smrt devojčice direktno optužuje doktora M. M. U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica kažu da se sprovodi unutrašnji nadzor povodom ovog nemilog događaja, obaveštena je zdravstvena inspekcija i da će po obavljenim postupcima javnost biti obaveštena.

U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, u okviru koje je porodilište, kažu da su tek preko društvene mreže saznali za optužbe, da ih niko od članova porodice nije obavestio, niti je došao da pita šta se desilo.

Slike doktora i preminule bebe juče su preplavile društvene mreže, iako krivica nije dokazana. Korisnici mreža delili su slike pomenutog ginekologa, nazivajući ga monstrumom, uz “zahteve” da mu se “oduzme licenca”, “da se obesi u centru Sremske Mitrovice”.

Izvor: kurir.rs

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime