23.6 C
Loznica
18. 7. 2024.

VELIKA AKCIJA BIA U LOZNICI Uhapšen sudija i još pet službenika suda!

VELIKA AKCIJA BIA U LOZNICI Uhapšen sudija i još pet službenika suda!

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici BIA i Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode sudiju Prekršajnog suda u Loznici (Odeljenje Ljubovija) Z. M. i još pet osumnjičenih: službenicu tog suda S. S., kao i B. S., Z.M. (suprugu sudije Z. M.), D. N. i Ž. P., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita, davanja mita, kao i zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja isprava

Tužilaštvo za organizovani kriminal je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih šest osumnjičenih.

Visoki savet sudstva je juče popodne održao sednicu na kojoj je sudiji Z. M. skinut imunitet., nakon čega je zajedno sa ostalim osumnjičenim licima lišen slobode.

Naime, osumnjičeni sudija Z. M. se tereti da je u periodu od 24. marta 2022. do 9. decembra 2022. godine u dva navrata primio mito od osumnjičenih B. S. i D. N., dok se Z. M. tereti da je svom suprugu Z. M. pomogla u primanju mita.

Osumnjičeni Z. M. se takođe tereti da je falsifikovao ispravu odnosno zapisnik o saslušanju osumnjičenog lica (koje nije ni bilo prisutno) u prekršajnom postupku zajedno sa svojom daktilografkinjom S. S. na šta ga je podstakao osumnjičeni Ž. P. čime je osumnjičeni sudija Z. M. zloupotrebio službeni položaj.

Pretresi su u toku.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime