10 C
Loznica
24. 4. 2024.

Đoković preokretom do četvrtfinala Srpska Opena

Prvi teniser sveta Novak Đoković pobedom je startovana na ATP turniru serije 250 u Banjaluci pošto je u tri seta savladao Francuza Luku van Ešea 6:7, 6:3, 6:2.

Uspešno je Đoković prebrodio prvu prepreku na Srpska Openu. Nije bilo lako, ali nije bilo ni toliko dramatično kako rezultat pokazuje.

Francuz je posle velike borbe ipak dobio prvi set, koji je mogao da reši i pre taj-brejka. Napravio je brejk za 5:4 i servirao je za startno vođstvo. Međutim, Đoković je odmah uzvratio brejk, a potom i sam u 12. gemu imao čak tri set lopte na servis protivnika.

Ipak, 87. reket sveta uspeo je da izdrži te nalete. Ije zborio taj-brejk, koji je na kraju dobio 7:4.

Međutim, kao i mnogo puta u karijeri Đoković se momentalno resetovao i bez po muke dobio drugi set. Napravio je dva brejka i dobio ga 6:3. Očekivalo se da će po inerciji ići identično i u trećem setu.

Ali Van Eše je odmah napravio brejk i pokazao da je još u meču. Ipak, kada je Novak ponovo momentalno napravio ribrejk, osetilo se da je momentum za iznenađenje izgubljen. To se ubrzo ispostavilo kao tačno jer je Srbin vezao još tri gema i na kraju rutinski završio posao.

U četvrtfinalu prvi na ATP listi sastaje se protiv pobednika meča Lajović – Barer.

Izvor: sportklub.n1info.rs

Najnovije vesti
Slične vesti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime